THE HOLMES PROJECT

THE HOLMES PROJECT

SIMCOE, ON

This custom transitional residence was designed with the open-concept feel for the owners. They wanted to keep great sight lines throughout the living area for entertaining. The second storey was designed for the owners kids, which includes a private bath as well as a rec space dedicated just to them. The residence adds in some modern elements to keep clean lines while having a warm and welcoming feel.


Key Features to the Design:

  • Large Gas Fireplace with Stone surround in Great Room
  • Floor to Ceiling Windows to Bring in Tons of Natural Light
  • 4 Piece Master Ensuite with Glass Shower and Soaker Tub
  • 8'-0" Glass Sliding Patio Doors
  • A Blend of Stone and Engineered Wood Siding for the Exterior
  • Massive 3-Car Garage to Allow for Storage to Toys
  • Huge Entertaining Rear Deck with partial coverage with built-in BBQ/Kitchen
  • Custom Large Kitchen with Plenty of Storage, Prep Space & Walk-in Pantry
  • Large Master Bedroom with Huge Walk-in Closet and 4 Piece Luxury Ensuite
  • Custom Pull Out Folding Station in Laundry Room
  • Architectural Details such Open to Above Great Room & Coffered Ceiling in Master Bedroom & Office


Date: Fall 2017


Category:  Architecture, Design, Transitional, Garage